Hoe kan ik mij laten onterven

Niet alleen de ouders kunnen de wens hebben om een kind te onterven. Ook een kind zelf kan de behoefte hebben om zich te laten onterven.

Je zelf laten onterven

De enige manier om iemand te onterven is dit te laten opnemen in een testament. Een kind kan echter niet de inhoud van het testament van zijn ouder bepalen. Maar hoe kun je je dan wel laten onterven? De enige oplossing is het verwerpen van de erfenis. Hiervoor zult u moeten wachten tot uw ouder is komen te overlijden.

Waarom je zelf laten onterven

Waarom zou iemand zich zelf willen laten onterven? De meest voor de handliggende reden is dat een kind niets meer te maken wil hebben met zijn ouder of ouders en daardoor geen aanspraak wil hebben op de nalatenschap.

Veel gestelde vragen aan de notaris inzake laten onterven:

  • waar moet ik laten onterven
  • wanneer kan ik mij laten onterven
  • wat moet ik doen om mij te laten onterven
  • kan ik mij als kind laten onterven
  • ik wil mij laten onterven
  • kun je je zelf laten onterven

.